Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: H ψευδοεπιστήμη ανθεί στη Ρωσία του Πούτιν
[In]: H ψευδοεπιστήμη ανθεί στη Ρωσία του Πούτιν

[In]: H ψευδοεπιστήμη ανθεί στη Ρωσία του Πούτιν

Μόσχα
Από τη βιολόγο που υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα κατάγεται από ερμαφρόδιτες Αμαζόνες, μέχρι τον φυσικό που προειδοποιεί ότι οι Αμερικανοί αναπτύσσουν ένα νέο είδος υπανθρώπων, ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός ακαδημαϊκών της ψευδοεπιστήμης βρίσκει μια θέση στο Κρεμλίνο.
Οι παράλογες θεωρίες είναι τόσο διαδεδομένες στη Ρωσία του Πούτιν ώστε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών συνέστησε επιτροπή για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης. Φέτος, επίσης, ένα βραβείο-παρωδία θεσμοθετήθηκε από τον βραβευμένο συγγραφέα και δημοσιογράφο της επιστήμης Αλεξάντερ Σοκόλοφ, προκειμένου να τιμήσει όσους «έφεραν το φως της άγνοιας στις μάζες»
To βραβείο απονεμήθηκε ερήμην στην Ιρίνα Γερμάκοβα, βιολόγο και σχολιαστή στην κρατική ρωσική τηλεόρασης, αναφέρει το περιοδικό Foreing Policy . Η Γερμάκοβα, η οποία φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο, έχει δηλώσει στην τηλεόραση ότι οι άνδρες, ως φύλο, κατάγονται από ερμαφρόδιτες Αμαζόνες που ζούσαν πριν από 80.000 χρόνια.
Η Ιρίνα Γερμάκοβα αποκαλύπτει την προέλευση του ανδρικού φύλου
Έχει επίσης καταθέσει ως ειδικός στο Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι στην πραγματικότητα βιολογικό όπλο που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί για να προκαλούν στειρότητα στους εχθρούς τους -μια θέση που υιοθέτησε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Γεβγκένι Φεντόροφ.
Μια άλλη ανησυχητική περίπτωση είναι ο φυσικός Μιχαήλ Κοβάλτσουκ, επικεφαλής του ινστιτούτου πυρηνικής έρευνας «Κουρτσάτοφ», επιστημονικός σύμβουλος του Πούτιν και αδελφός του Γιούρι Κοβάλτσουκ, ο οποίος θεωρείται στις ΗΠΑ ο «προσωπικός τραπεζίτης» ανώτατων ρώσων αξιωματούχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!