Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Προς κατάργηση οδεύει ο ΦΠΑ στα νησιά
[In]: Προς κατάργηση οδεύει ο ΦΠΑ στα νησιά

[In]: Προς κατάργηση οδεύει ο ΦΠΑ στα νησιά

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Ευρωπαϊκή πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρει ότι αναζητούμε με την ελληνική κυβέρνηση εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσουμε τη νησιωτική Ελλάδα όχι μέσω της διατήρησης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ αλλά μέσω επενδύσεων στα νησιά που τις χρειάζονται περισσότερο.
Η ίδια πηγή σημειώνει ότι το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δημιουργεί πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και αφήνει ανοικτό το παράθυρο για φοροδιαφυγή. Αν και σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ συνεχίζονται, ουσιαστικά δεν άφησε πολλά περιθώρια διατήρησης του ειδικού καθεστώτος κάτι που σημαίνει ότι οδεύουμε σε αύξηση των συντελεστών σε 32 νησιά του Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι νησιώτες αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ στην περιοχή τους, λόγω κατάργησης του ειδικού καθεστώτος. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέσβο οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε 24ωρη απεργία.
Από τα 110 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί περίπου το ένα τρίτο. Μεγάλος αριθμός προαπαιτούμενων θα υπάρχει και στην 4η αξιολόγηση με την ευρωπαϊκή πηγή να ανεβάζει τον αριθμό τους πάνω από 80.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!