Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Προς το Ευρωκοινοβούλιο η άρση του γεω-αποκλεισμού οnline στην Ε.Ε.
[In]: Προς το Ευρωκοινοβούλιο η άρση του γεω-αποκλεισμού οnline στην Ε.Ε.

[In]: Προς το Ευρωκοινοβούλιο η άρση του γεω-αποκλεισμού οnline στην Ε.Ε.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μένει να κριθεί εάν θα πάψει να υπάρχει ο «αδικαιολόγητος γεωγραφικός αποκλεισμός» online στην Ε.Ε., μια πρακτική με την οποία οι διαδικτυακοί πωλητές ανά την Ε.Ε. είτε αρνούνται στους καταναλωτές άλλου κράτους-μέλους την πρόσβαση σε ιστότοπο, ή τους παραπέμπουν σε κατάστημα της χώρας τους, όπου όμως οι τιμές είναι όμως διαφορετικές.
Οι υπουργοί που συμμετείχαν στο Συμβούλιο της Ε.Ε. με θέμα την Ανταγωνιστικότητα στις 28 Νοεμβρίου 2016 ενέκριναν το πρότυπο σχέδιο για την άρση του γεωαποκλεισμού online. Κατέληξαν σε ένα κοινό σχέδιο επί νέων κανόνων για την τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της εξάλειψης των διακρίσεων βάσει της ιθαγένειας ή του τόπου διαμονής των καταναλωτών όσον αφορά την πρόσβασή τους σε προϊόντα και υπηρεσίες online.
  • Γεωγραφικός αποκλεισμός αποκαλείται η πρακτική που ακολουθούν επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες σε μια χώρα για να εμποδίσουν ή να περιορίσουν την πρόσβαση καταναλωτών από άλλες χώρες στους δικτυακούς τόπους ή τις εφαρμογές τους.

Μετά την απόφαση αυτή, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με φιλοδοξία να ψηφιστεί η άρση του γεωαποκλεισμού στις αρχές του 2017.
Ξέρετε… τι συνιστά γεω-αποκλεισμό στην Ε.Ε.;

  • Στην Ε.Ε., σχεδόν το 50% των Ευρωπαίων κάνει αγορές μέσω Διαδικτύου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!