Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Με πόσα χρήματα μπορείτε να «αγοράσετε» την ευτυχία;

[In]: Με πόσα χρήματα μπορείτε να «αγοράσετε» την ευτυχία;

Λένε ότι η ευτυχία δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα, αλλά μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να υποστηρίξει το ακριβώς αντίθετο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα χρηματικό ποσό που μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας διάθεση.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Human Behaviour ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογικών Επιστημών του αμερικανικού πανεπιστημίου, «το ιδανικό εισόδημα υπολογίζεται στα 95.000 δολάρια ως προς την αποτίμηση του βίου και μεταξύ 60.000 και 70.000 δολάρια για την συναισθηματική ευημερία. Τα ποσά αυτά αναφέρονται στις ατομικές ανάγκες, ενώ για τις οικογένειες εν συνόλω προφανώς είναι υψηλότερα».
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από την δημοσκόπηση Gallup World Poll, στην οποία είχαν λάβει μέρος πάνω από 1,7 εκατομμύρια άτομα από 164 χώρες.
Και εξηγούν ότι με τον όρο αποτίμηση του βίου, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση αναφέρονταν στην ικανοποίηση ως προς την επίτευξη στόχων ή συγκριτικά με τα επιτεύγματα άλλων ανθρώπων. Η συναισθηματική ευημερία αναφερόταν στα καθημερινά συναισθήματα, όπως η χαρά και η λύπη.
«Και φυσικά παρατηρήσαμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών του πλανήτη, με τον κορεσμό να συμβαίνει αργότερα στη ζωή στις πλούσιες περιοχές ως προς την ικανοποίηση από τη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!