Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροταφεία ασθενοφόρων οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα
[In]: ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροταφεία ασθενοφόρων οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα

[In]: ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροταφεία ασθενοφόρων οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα

Αθήνα
Νεκροταφεία ασθενοφόρων έχουν καταντήσει οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έκθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς ασυντήρητα ασθενοφόρα λόγω έλλειψης χρημάτων, που κατά μέσο όρο έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα, χαλάνε καθ’ οδόν και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πληρωμάτων και ασθενών.
Η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε αναλυτική καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΚΑΒ και στην έκθεσή της περιγράφει εικόνες πραγματικής διάλυσης, με τον στόλο είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών (υψηλός μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων και διανυθέντων χιλιομέτρων), γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με την έκθεση, απαρχαιωμένα ασθενοφόρα, των οποίων τα κοντέρ έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.
Έχουν αγοραστεί το 2004 και δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Τα στάνταρ ασφαλείας για τα επαγγελματικά οχήματα είναι η αντικατάστασή τους κάθε πενταετία. Το κόστος συντήρησης κάθε οχήματος έχει υπερβεί έως τώρα δύο και τρείς φορές την αξία του ίδιου του οχήματος, ενώ λόγω της υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ οι επισκευές των βλαβών γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!