Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Πικρό sms από την Πόλη και την κατάσταση της μειονότητας
[In]: Πικρό sms από την Πόλη και την κατάσταση της μειονότητας

[In]: Πικρό sms από την Πόλη και την κατάσταση της μειονότητας

του Αγγελου Μ. Συρίγου*
Η είδηση της επισκέψεως Ερντογάν στην Ελλάδα συνέπεσε με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την Πόλη. Αναφερόταν στους αριθμούς των μαθητών στα τρία ελληνικά γυμνάσια-λύκεια της Κωνσταντινουπόλεως.
-Ζάππειο: 42 μαθητές
-Ζωγράφειο: 49 μαθητές,
-Μεγάλη του Γένους Σχολή: 43 μαθητές
Η πραγματικότητα των αριθμών για την ελληνική μειονότητα είναι ανελέητη: Αποδεκατισμένη; Απισχνασμένη; Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κέλυφος μειονότητας.
-Δεν μας μισούν πια, μου έλεγε μία φίλη Κωνσταντινουπολίτισσα. Μας βλέπουν σαν κάτι αξιοπερίεργο. Σαν τη χελώνα καρέτα-καρέτα ή πιο σωστά τη φώκια μονάχους-μονάχους. Το δεύτερο μας ταιριάζει πιο πολύ.
Σωστά αυτά αλλά και χιλιοειπωμένα. Η πραγματικότητα των αριθμών δεν θα αλλάξει όσο και εάν τους επαναλαμβάνουμε.
Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν θα έλθει στην Αθήνα. Πιθανόν να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των κωνσταντινουπολίτικων σωματείων που θα του θέσουν για πολλοστή φορά τα αιτήματά τους. Θα τα ακούσει με την επιείκεια και τη μεγαλοφροσύνη που χαρακτήριζε τους Οθωμανούς αξιωματούχους όταν
συνομιλούσαν με Χριστιανούς. Πιθανότατα στο τέλος θα δώσει σχετική εντολή σε αξιωματούχους της τουρκικής κυβερνήσεως να συνεχίσουν εκείνοι τη συζήτηση στο μέλλον. Την επόμενη φορά μπορεί πάλι να τα ξανασυζητήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!