Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 16 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Ποια χαρακτηριστικά έχει μια καλή ερωτική σχέση

[In]: Ποια χαρακτηριστικά έχει μια καλή ερωτική σχέση

Γράφει η Λίζα Βάρβογλη Ph.D.*, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Τι μου δίδαξαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι που έχω δει στη δουλειά μου είτε ατομικά, είτε ζευγάρια, που έρχονται για να βελτιώσουν τη σχέση τους και την ποιότητα της ζωής τους;

Τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που βοηθάνε και απογειώνουν μια ερωτική σχέση. Εδώ τα μοιράζομαι μαζί σας.

Τα δύο μέλη του ζευγαριού έχουν συναισθηματική νοημοσύνη. Βασικό για να χτιστεί μια σχέση και να αποκτήσει γερά θεμέλια είναι να έχουν και οι δύο συναισθηματική νοημοσύνη, να μπορούν να βγουν έξω από τη σφαίρα του «εγώ» τους αφού πρώτα αντιληφθούν τα δικά τους συναισθήματα, πώς τα εκδηλώνουν και πώς αυτά επηρεάζουν τον/τη σύντροφό του. Επίσης, χρειάζεται και τα δυο μέλη του ζευγαριού να αγκαλιάσουν τον/τη σύντροφό τους, να καταλάβουν τις ανάγκες του, το πώς νιώθει, τα διαφορετικά συναισθήματα που έχει και τον τρόπο που τα εκδηλώνει. Χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη η σχέση δεν έχει γερά θεμέλια.

Το κάθε μέλος της σχέσης είναι συναισθηματικά ανεξάρτητο. Αυτό σημαίνει ότι δεν «κρέμεται» από τον άλλον και δεν εξαρτά την ευτυχία του αποκλειστικά από τον/τη σύντροφό του. Αν η ευτυχία σας εξαρτάται από μια κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια κίνηση του άλλου, αν διαρκώς σκέφτεστε τι πρέπει να κάνει ο άλλος για να είστε εσείς ευτυχισμένη, τότε απλώς θα είστε δυστυχισμένη! Μάθετε λοιπόν να νιώθετε συναισθηματική ανεξαρτησία και δύναμη! Δεχτείτε με ευχαρίστηση τα κομπλιμέντα που σας κάνει ο/η σύντροφός σας, ανταποδώστε τα, αλλά μη βασίζεστε σε αυτά για να νιώσετε όμορφα και να πάρετε επιβεβαίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!