Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Παυλόπουλος-Ερντογάν: Με τα ζωνάρια λυμένα
[In]: Παυλόπουλος-Ερντογάν: Με τα ζωνάρια λυμένα

[In]: Παυλόπουλος-Ερντογάν: Με τα ζωνάρια λυμένα

Ασυνήθιστη -αν μη τι άλλο- μπορεί να χαρακτηριστεί η υποδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου γίναμε μάρτυρες σε απεύθειας τηλεοπτική μετάδοση μιας λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προέδρων, που η διπλωματική αβρότητα του λόγου τους δεν μπορούσε να κρύψει τα «λυμένα ζωνάρια».
Κατά την υποδοχή των ξένων ηγετών σε ανάλογες περιπτώσεις είθισται να γίνονται δημόσια μόνο κάποιες εθιμοτυπικές δηλώσεις και ευχές και η ουσία των συνομιλιών να λαμβάνει χώρα κεκλεισμένων των θυρών.
Αντ’ αυτού είδαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να δράττεται της ευκαιρίας και να δίνει απάντηση στα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης που έθεσε προτού έλθει στην Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος.
Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Ερντογάν με την επιλογή του να θέσει θέμα Λωζάννης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, χωρίς καν να περιμένει την άφιξή του, οδήγησε την ελληνική πλευρά σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο.
Ξεκάθαρη εξήγηση στο γιατί ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει. Πιθανώς επειδή το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα του τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και σε άλλα ζητήματα που ρυθμίζει η Συνθήκη (όπως τη Μοσούλη και τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!