Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Οριακή μείωση στις εξαγωγές της G20 το τρίτο τρίμηνο
[In]: Οριακή μείωση στις εξαγωγές της G20 το τρίτο τρίμηνο

[In]: Οριακή μείωση στις εξαγωγές της G20 το τρίτο τρίμηνο

Παρίσι
Η αύξηση του συνολικού εξωτερικού εμπορίου αγαθών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου (G20), επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), εκφρασμένα σε δολάρια και εποχικά προσαρμοσμένα.
Oι εξαγωγές της G20 μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν είχαν σημειώσει αύξηση 1,6%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι αύξησης 1,9% στο προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το επίπεδο του εξωτερικού εμπορίου αγαθών παραμένει περίπου 10% χαμηλότερο από το αντίστοιχο επίπεδο του δεύτερου τριμήνου του 2008 (προ κρίσης).
Οι εξαγωγές του Καναδά, του Μεξικό και των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 4%, αλλά των περισσότερων ασιατικών και ευρωπαϊκών χωρών της G20 μειώθηκαν. Στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,9% (για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο) και στην Ινδία κατά 1,5%, ενώ αυξήθηκαν 4,1% στην Ιαπωνία (σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο). Οι εξαγωγές της ΕΕ, ως σύνολο, μειώθηκαν 1%. Πτώση σημείωσαν και οι εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, αντίθετα με της Ιταλίας που αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο (αλλά με βραδύτερο ρυθμό). Οι βρετανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3%, αντανακλώντας εν μέρει το αποτέλεσμα της υποτίμησης της στερλίνας (τα στοιχεία είναι εκφρασμένα σε δολάρια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!