Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Ώρα αποφάσεων για το «δάσος» του Ελληνικού
[In]: Ώρα αποφάσεων για το «δάσος» του Ελληνικού

[In]: Ώρα αποφάσεων για το «δάσος» του Ελληνικού

Κληρώνει εκτός απρoόπτου σήμερα για το «δάσος» στο Ελληνικό, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων, προκειμένου και να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με το χαρακτήρα των περιβόητων 37 στρεμμάτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.
Πρόκειται για την επαναληπτική συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία καλείται να αποφανθεί επί των προσφυγών της Ελληνικόν Α.Ε., και του ΤΑΙΠΕΔ, κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά για το περίφημο «δάσος» του Ελληνικού, έκτασης 37 στρεμμάτων.
Η συνεδρίαση είχε διακοπεί, και αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα, οπότε και το πιθανότερο είναι ότι η επιτροπή θα καταλήξει σε απόφαση. Στο δια ταύτα της υπόθεσης πάντως, τα πάντα είναι ανοικτά, και όπως λένε άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση, «οι πιθανότητες να δικαιωθούν οι προσφεύγοντες είναι 50%-50%».
Τα 37 επίμαχα στρέμματα θεωρούνται η αχίλλειος πτέρνα του έργου καθώς στο σημείο αυτό έχει χωροθετηθεί ένα από τα σημαντικότερα σκέλη της επένδυσης, η ανάπτυξη πολυτελούς resort με καζίνο συνολικής δυναμικότητας 1.200 δωματίων. «Δεν πρόκειται για Legoland», είχε δηλώσει παλαιότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υπονοώντας ότι το master plan δεν μπορεί να αλλάξει έτσι εύκολα.
Τα δέντρα που είχαν φυτευτεί πολλές δεκαετίες πριν (την περίοδο 1932-1965) από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Πιρς που τότε στεγαζόταν στην περιοχή βρίσκονται επί της Ποσειδώνος πλησίον των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχουν θεωρηθεί εδώ και μήνες ότι προέρχονται από «τεχνητή φύτευση».
Αυτήν ακριβώς τη γνωμοδότηση επικαλέστηκαν η Ελληνικόν ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ όταν τον περασμένο Μάιο κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!