Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Ομπάμα στο πλευρό Ρέντσι για οικονομική ανάπτυξη και το δημοψήφισμα
[In]: Ομπάμα στο πλευρό Ρέντσι για οικονομική ανάπτυξη και το δημοψήφισμα

[In]: Ομπάμα στο πλευρό Ρέντσι για οικονομική ανάπτυξη και το δημοψήφισμα

Ουάσινγκτον
«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαράκ Ομπάμα πήρε ο Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο τόσο ως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη έναντι των πολιτικών λιτότητας, όσο και για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής στασιμότητας και του λαϊκισμού που αναδύεται στην Ευρώπη, είπε ο Ομπάμα, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρέντσι θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία ανεξαρτήτως της έκβασης του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.
«Στο οικονομικό πεδίο, συμφωνήσαμε ότι το επίκεντρο πρέπει να παραμείνει στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ματέο Ρέντσι μετά τις συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο.
Ο Ομπάμα επικρότησε τις προτεινόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις Ρέντσι και δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τις «σωστές» προσπάθειες εκσυγχρονισμού των πολιτικών θεσμών στην Ιταλία, επισημαίνοντας πως θα βοηθήσει την Ιταλία και την επιτάχυνση οικονομικών αλλαγών.
O Ματέο Ρέντσι από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της εκστρατείας του στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση του κράτους που προτείνει θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα προσφέρει περισσότερη πολιτική σταθερότητα και θα συμβάλλει η Ευρώπη να γίνει ισχυρότερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!