Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Όλο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα
[In]: Όλο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

[In]: Όλο το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Αθήνα
Όλο το νέο νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές, που για μια ακόμη φορά συντάχθηκε χωρίς διάλογο με τα Πανεπιστήμια, δίνει σήμερα στην Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας.
Στην ίδια Σύνοδο ανακοινώνει την κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και την αντικατάσταση τους με Περιφερειακά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και σειρά αλλαγών στην εκλογή των διοικήσεων των ΑΕΙ, τα οποία δημοσιεύει αναλυτικά το Βήμα της Κυριακής .

H εισήγηση του υπουργού Παιδείας
Το νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και να καταταγούν τα πιστοποιητικά σε Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Το υπουργείο προχωρά στην διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για την παιδαγωγική επάρκεια. Η εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε ότι το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε διορισμό στην εκπαίδευση, αναστέλλεται, μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νέου νομικού πλαισίου. Όσες αιτήσεις εκκρεμούν στο ΙΕΠ σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια των τμημάτων θα διεκπεραιωθούν.
Επίσης, συστήνεται επιτροπή προκειμένου να μεταφερθεί η ευθύνη για την Φοιτητική Μέριμνα από το υπουργείο στα Ιδρύματα. Στην επιτροπή θα μετέχουν και εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων.
Συγκεκριμένα:
  • Η ευθύνη για τη σίτιση των φοιτητών θα μεταφερθεί στα Ιδρύματα, με αντίστοιχη μεταφορά κονδυλίων από το Υπουργείο στα Ιδρύματα.
  • Η σίτιση να γίνεται σε Πανεπιστημιακές Φοιτητικές Λέσχες που θα εντάσσονται σε Οργανόγραμμα Ιδρύματος
  • Μέχρι τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί σχέδιο 5ετίας για το ζήτημα των εστιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!