Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Όλο και νεότερα άτομα προσβάλλει ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας
[In]: Όλο και νεότερα άτομα προσβάλλει ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας

[In]: Όλο και νεότερα άτομα προσβάλλει ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας

Αθήνα
Άτομα κάτω των 30 ετών προσβάλλει πλέον ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας, καθώς ετησίως, σε παγκόσμια κλίμακα πάνω από 600.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, σύμφωνα με τον Γεώργιο Λάσκαρη, καθηγητή Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα «Νοσήματα της Στοματικής Κοιλότητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε», ο κ. Λάσκαρης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, αφού στο παρελθόν η νόσος αφορούσε συνήθως άτομα άνω των 40 ετών.
Ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, δεν κάνει πλέον διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το 1950 η αναλογία εμφάνισης μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν μία γυναίκα προς 10 άνδρες, το 1970 μία προς 4 άνδρες και σήμερα πλήττει τον ίδιο αριθμό ανδρών και γυναικών.
Στις μέρες μας αποτελεί μια από τις 10 συχνότερες μορφές καρκίνου και κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται 700 νέα κρούσματα. Οι βασικοί παράγοντες που ενοχοποιούνται για την ετήσια αύξηση του είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!