Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Οδομαχίες κυβέρνησης – ΝΔ
[In]: Οδομαχίες κυβέρνησης – ΝΔ

[In]: Οδομαχίες κυβέρνησης – ΝΔ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά θεμάτων, όπως η ρύθμιση για τις απεργίες, οι πλειστηριασμοί των ακινήτων, αλλά και η πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση επιχειρεί να κερδίσει πολιτικούς πόντους, υψώνοντας υπέρμετρα τους τόνους της κριτικής έναντι της κυβέρνησης ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι αν οι «κοινωνικέςαντιδράσεις» που ήδη εκδηλώνονται σε περιοχές που υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ, όπως στη Μεγαλόπολη και στη Δυτ. Μακεδονία, θα πάρουν τη μορφή ευρύτερων κινητοποιήσεων.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει τσουνάμι απεργιών και καταλήψεων κτιρίων και σε συνδυασμό ότι το ΠΑΜΕ έχει μπει δυναμικά στη μάχη των κινητοποιήσεων προκαλεί έντονο προβληματισμό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και στο Μέγαρο Μαξίμου συντονίζουν τις ενέργειές τους ώστε να χαμηλώσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, οι αντιδράσεις.

Γι’ αυτό και έχει αποφασισθεί να δοθεί η μάχη της επικοινωνίας, ώστε να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία, ότι δεν πλήττονται εργατικές κατακτήσεις και ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών, ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία. Εκτός όμως από την «κατανόηση της κοινωνίας» θα χρειασθεί και η κατανόηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ψηφίσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απορρέουν από την τρίτη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!