Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Ντέβερι Τζέικομπς: Η 24χρονη Μοχώκ ηθοποιός μιλά στο in.gr
[In]: Ντέβερι Τζέικομπς: Η 24χρονη Μοχώκ ηθοποιός μιλά στο in.gr

[In]: Ντέβερι Τζέικομπς: Η 24χρονη Μοχώκ ηθοποιός μιλά στο in.gr

Βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καναδικού Κινηματογράφου. Πήγε στην Ακρόπολη, φωτογραφήθηκε μπροστά στο Ηρώδειο, μετακινήθηκε με το μετρό και έφαγε «πραγματικό σουβλάκι», το οποίο της φάνηκε «νοστιμότατο» όπως μας είπε. Ο λόγος για την πανέμορφη ηθοποιό Ντέβερι Τζέικομπς, μέλος της κοινότητας των αυτοχθόνων του Καναδά.
Αν και η Μοχώκ Ντ.Τζέικομπς δεν θέλει να περιοριστεί σε ρόλους αυτόχθονων γυναικών, είναι για εκείνη πολύ σημαντικό να μπορεί να αφηγηθεί τις ιστορίες τους, είτε μέσα από τους ρόλους της, είτε με τις ταινίες που σκηνοθετεί και γράφει.
Στο «Ποιήματα για Νεαρά Πνεύματα» (Rhymes for Young Ghouls) που προβλήθηκε στην Εβδομάδα Καναδικού Κινηματογράφου, η Τζέικομπς ερμηνεύει μια νεαρή κοπέλα που ζει σε οικοτροφείο για παιδιά γηγενών πληθυσμών του Καναδά, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τις απάνθρωπες πρακτικές του διευθυντή του οικοτροφείου. Για την ταινία, η Τζέικομπς ήταν υποψήφια για Canadian Screen Award.
«Ακόμα και για τους ανθρώπους στον Καναδά η κακοποίηση που υπέστησαν οι αυτόχθονες δεν αποτελεί γνωστή ιστορία» τονίζει στο in.gr η Τζέικομπς.
«Ο Καναδάς δεν θέλει να διαφημίζει τη σκοτεινή ιστορία του, όπως κάνουν και άλλες αποικιοκρατικές χώρες σε περιοχές με αυτόχθονες και παρόμοια ιστορία, όπως η Αυστραλία ή η Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, ο διάλογος έχει ξεκινήσει και βοηθά να γίνει γνωστό το παρελθόν μας» σημειώνει η ηθοποιός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!