Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μέτρα για το χρέος
[In]: Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μέτρα για το χρέος

[In]: Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μέτρα για το χρέος

Βρυξέλλες
Την ανάγκη για συνολική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου την Τρίτη. Ο ίδιος τόνισε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για μακρό χρονικό διάστημα αποτελεί «τεράστια απαίτηση» από την Ελλάδα και «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».
Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, θα συζητηθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, καθώς και ότι εφαρμόστηκε ένας εντυπωσιακός κατάλογος μεταρρυθμίσεων.

Αναφορικά με το χρέος, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στις 24 Μαίου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μια συμφωνία – πλαίσιο για τη βιωσιμότητα του χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα, η επεξεργασία των οποίων έχει ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πρόσθεσε ότι μια προσέγγιση για το χρέος σε συνδυασμό με την προσήλωση της Ελλάδας, θα βοηθήσει το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα.

Όπως είπε, χρειάζεται να υπάρξουν δεσμεύσεις τόσο από τους δανειστές, όσο και από την Ελλάδα ότι θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!