Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Ντάισελμπλουμ: Ορθή η διαδικασία διάσωσης των κυπριακών τραπεζών
[In]: Ντάισελμπλουμ: Ορθή η διαδικασία διάσωσης των κυπριακών τραπεζών

[In]: Ντάισελμπλουμ: Ορθή η διαδικασία διάσωσης των κυπριακών τραπεζών

Την άποψη ότι εάν οι τράπεζες στην Κύπρο είχαν διασωθεί με δημόσια χρήματα το χρέος της χώρας θα είχε εκτοξευθεί εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κύπριου ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών, Κώστα Μαυρίδη, στο πλαίσιο του οικονομικού διαλόγου στην Επιτροπή ΟΙκονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Κύπρο θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πολύ πιο νωρίς, ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2013, όταν εκείνος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου, δεν γινόταν να καθυστερήσει άλλο.
«Το πρώτο σημείο στη δική μου ανάλυση είναι πως θα ήταν πολύ καλύτερα για την Κύπρο αν η κατάσταση είχε αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα και το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει νωρίτερα», τόνισε προσθέτοντας ότι υπήρχε μια πολύ ισχυρή αίσθηση στο Εurogroup ότι μια προσέγγιση bail in ήταν αναπόφευκτη ήδη από την αρχή των συζητήσεων, ωστόσο η κυπριακή κυβέρνηση δεν την ήθελε και για αυτό«φτάσαμε σε εκείνη την πρώτη απόφαση που προέβλεπε μια οριζόντια εισφορά στους λογαριασμούς, σε όλες τις τράπεζες και για όλους».
«Ήταν ένας φόρος», επισήμανε ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξηγώντας ότι ήταν«μια συνεισφορά για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Κύπρο». «Σε σχέση με το αν αυτό ήταν θεμιτό ή όχι, η κύρια κριτική ήταν πως οι καταθέσεις ήταν εγγυημένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!