Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Νεκρική σιγή από το ρομπότ Schiaparelli στον Άρη
[In]: Νεκρική σιγή από το ρομπότ Schiaparelli στον Άρη

[In]: Νεκρική σιγή από το ρομπότ Schiaparelli στον Άρη

Ντάρμσταντ, Γερμανία
Το πολυπόθητο σήμα που θα επιβεβαίωνε την ιστορική προσεδάφιση του ευρωπαϊκού ρομπότ Schiaparelli στον Άρη δεν έφτασε στο Κέντρο Ελέγχου της αποστολής το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA περιμένουν τώρα μήπως λάβουν νεώτερα από το μικρό ρομπότ τις επόμενες ώρες.
Το Schiaparelli δεν αναμένεται να κηρυχθεί επίσημα νεκρό πριν η ESA λάβει αναφορές από δορυφόρους που παρακολουθούσαν τη διαδικασία.
Τα δορυφορικά δεδομένα ίσως δείξουν αν η στατική συσκευή έφτασε τουλάχιστον μέχρι την επιφάνεια, ή αν καταστράφηκε στη διάρκεια της δραματικής καθόδου.
Η απόπειρα της Τετάρτης είναι, ή ήταν, μόλις η δεύτερη προσπάθεια της Ευρώπης να πατήσει στον Άρη, έπειτα από το βρετανικό ρομπότ Beagle που χάθηκε κατά την άφιξή του στον πλανήτη το 2003.
Η αποστολή του Schiaparelli ήταν ουσιαστικά μια πρόβα υψηλής τεχνολογίας για την εκτόξευση ενός μεγαλύτερου, τροχοφόρου ρομπότ το 2020.
Στόχος της διπλής αποστολής ExoMars 2016 και 2020 είναι να διαπιστώσει αν ο Άρης διαθέτει ή διέθετε κάποτε μικροβιακή ζωή.
Animation της σύνθετης διαδικασίας προσεδάφισης. Το ρομπότ εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 21.000 χιλιομέτρων την ώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!