Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Νέα πολλά υποσχόμενη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS
[In]: Νέα πολλά υποσχόμενη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS

[In]: Νέα πολλά υποσχόμενη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS πλησιάζει και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NSID) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε στη Νότια Αφρική η μεγαλύτερη έως τώρα κλινικη δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS.
Το εμβόλιο με την προσωρινή ονομασία HVTN 702 ελπίζεται ότι, συνδυαστικά με άλλα θεραπευτικά μέσα κατά του ιού HIV, ουσιαστικά θα οδηγήσει σε θεραπεία του AIDS, που γίνεται αιτία θανάτου πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπωνκάθε χρόνο, ενώ οι ασθενείς φθάνουν τα 37 εκατομμύρια διεθνώς.
Πρόκειται για την έβδομη μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS, στην οποία θα συμμετάσχουν 5.400 σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών. Οι μισοί θα λάβουν το HVTN 702 και οι υπόλοιποι ένα ψευδοφάρμακο. Όλοι θα κάνουν πέντε ενέσεις στη διάρκεια ενός έτους. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναμένονται την επόμενη δεκαετία.
Στόχος της κλινικής δοκιμής είναι να ελέγξει την αποτελεσματικότητα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, που είναι μια τροποποιημένη εκδοχή ενός προηγούμενου εμβολίου, του RV144, το οποίο είχε δοκιμαστεί σε 16.400 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη και είχε αποδειχθεί αποτελεσματικό μόνο στο 31% του δείγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!