Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»
[In]: Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

[In]: Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

Με την μέγιστη ποινή που προβλεπόταν καταδικάστηκε ο Oliver Schmidt, πρώην στέλεχος της VW στις HΠΑ o οποίος κατηγορείτο για συνωμοσία και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο 48χρονος Shcmidt είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο καθώς, προσπάθησε να διαφύγει στη Γερμανία μετά από οικογενειακές διακοπές στη Florida και κρίθηκε προφυλακιστέος τον Μάρτιο. Είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν δηλώνοντας ότι οι πράξεις του ήταν καθ’ υπαγόρευση υψηλόβαθμων στελεχών του γερμανικού ομίλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι o Oliver Schmidt είναι το δεύτερο πρώην στέλεχος τoυ ομίλου που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το «Dieselgate» καθώς, τον Αύγουστο καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης ο James Liang, μηχανικός του γερμανικού ομίλου ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορητήριο συνέβαλε ενεργά στην δημιουργία του επίμαχου λογισμικού με την πρόθεση παραπλάνησης των αμερικανικών αρχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!