Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: «Νάρκη» από το παρελθόν στο Κυπριακό
[In]: «Νάρκη» από το παρελθόν στο Κυπριακό

[In]: «Νάρκη» από το παρελθόν στο Κυπριακό

Αθήνα
Με μια άκρως «δραματική» (και σαφώς εκβιαστική) κίνηση, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί τίναξε στον αέρα τις διαδικασίες για λύση του Κυπριακού, αφήνοντας τον πρόεδρο κυριολεκτικώς στα κρύα του λουτρού.
Καθώς σε ένα διάλειμμα της προγραμματισμένης συναντήσεώς τους ο τουρκοκύπριος ηγέτης έφυγε απροειδοποιήτως (κατ’ ακρίβεια το έσκασε) και δεν επέστρεψε στο τραπέζι, όπου περίμεναν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
Η κίνηση αυτή του Ακιντζί (την οποία με βεβαιότητα του υπαγόρευσε η Άγκυρα) εντάσσεται στα πλαίσια στρατηγικού ελιγμού, που αναμένεται και από τη Λευκωσία και από την Αθήνα να κλιμακωθεί στο έπακρο το επόμενο διάστημα.
Με βασικό πρόσχημα όσα αίφνης ανέκυψαν με την απόφαση της Κυπριακής Βουλής για την ένταξη στην εκπαιδευτική ύλη των ελληνοκυπριακών σχολείων, του ιστορικού δημοψηφίσματος (του 1950) για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Κάτι που θεωρήθηκε μεν άκαιρο από βασικές πολιτικές δυνάμεις στη Λευκωσία και μεγιστοποιήθηκε με τις αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς. Αλλά και το οποίο όπλισε αδοκήτως την τουρκική προσχηματολογία.
Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει πρωτοβάθμια κρίση. Που μεταφράσθηκε με αποχώρηση του Ακιντζί από τις συνομιλίες και την Άγκυρα «να ζητά εξηγήσεις», καταγγέλλοντας την ελληνική πλευρά για «ανειλικρίνεια» όσον αφορά τις προθέσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!