Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά “αναζητά” η Honda
[In]: Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά “αναζητά” η Honda

[In]: Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά “αναζητά” η Honda

H ιαπωνική φίρμα φέρεται, να εξελίσσει με ορίζοντα το 2022 μπαταρίες που θα αναπληρώνουν την ενέργειά τους σε μόλις 15 λεπτά της ώρας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ζήτημα από το εσωτερικό της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες η αυτονομία που θα εξασφαλίζουν τα 15 λεπτά επαναφόρτισης θα φτάνει τα 240 χλμ.
Το δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει μάλιστα πως σε αυτό το πλαίσιο, η Honda αναζητά έναν νέο εταίρο για την εξέλιξη των συγκεκριμένων μπαταριών, πέραν της Panasonic από την οποία προμηθεύεται τις μπαταρίες που εφοδιάζουν, μέχρι στιγμής τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα των Ιαπώνων.
Ανεξαρτήτως της επιλογής προμηθευτή, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η έλευση των παραπάνω μπαταριών θα συνδυαστεί και με νέα συστήματα ταχείας φόρτισης τα οποία θα μεταβούν από την ισχύ των 150kW σε αυτήν των 350 kW ξεκινώντας από το 2020, σύμφωνα με τα σχέδια και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης θα διαθέτουν ένα σύστημα ελέγχου της ισχύος του εκάστοτε ηλεκτροκινητήρα το οποίο θα βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ενέργειας.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Honda και τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2019 και να διατεθεί ένα χρόνο αργότερα και στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα αξιοποιήσει ένα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης ισχύος και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος το οποίο θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση ελαφρών υλικών, φιλοδοξώντας να προσφέρει την μέγιστη δυνατή αυτονομία.
Σε κάθε περίπτωση, αν οι προσδοκίες της Honda για τον χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών επαληθευτούν αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα με δεδομένο και ότι υπολείπονται κατά 15 λεπτά από τους στόχους που έχει θέσει η αυτοκινητοβιομηχανία εν γένει για το 2020 προβλέποντας αναπλήρωση του 80% της ενέργειας των μπαταριών σε μισή ώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!