Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της ΕΤΕ η μείωση της εξάρτησης από τον ELA
[In]: Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της ΕΤΕ η μείωση της εξάρτησης από τον ELA

[In]: Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της ΕΤΕ η μείωση της εξάρτησης από τον ELA

Αθήνα
Η μείωση του ανεξόφλητου υπόλοιπου χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), 4,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου ή περίπου στο 5,5% του ενεργητικού της, είναι θετική για το αξιόχρεό της (credit positive), αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του.
«Η μείωση είναι credit positive, επειδή βελτιώνει τη ρευστότητα και το χρηματοδοτικό προφίλ της Εθνικής και μειώνει την εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για κάθε θετική πιστοληπτική αξιολόγηση τους επόμενους 12-18 μήνες», αναφέρει ο οίκος.
Η Εθνική μείωσε τον ELA στα 4,5 δισ. ευρώ από 17,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015, χωρίς να χρησιμοποιήσει ως ενέχυρα κρατικές εγγυήσεις, σημειώνει η Moody’s, προσθέτοντας ότι το υπόλοιπο της στον ELA είναι χαμηλότερο από αυτό των άλλων ελληνικών τραπεζών.
Η τράπεζα, προσθέτει η έκθεση, πέτυχε τη μείωση με την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, όπως της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank και του ξενοδοχείου Αστήρ Παλλάς. Άλλοι παράγοντες που οδήγησαν στη μείωση του ELA ήταν οι εισροές καταθέσεων, η τιτλοποίηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ ως ενέχυρων για τη χορήγηση ρευστότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!