Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Μίλτος Κύρκος: Να στηρίξουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με κάθε τρόπο
[In]: Μίλτος Κύρκος: Να στηρίξουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με κάθε τρόπο

[In]: Μίλτος Κύρκος: Να στηρίξουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με κάθε τρόπο

Αθήνα
Την ανάγκη να στηριχθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με κάθε τρόπο επισήμανε ο ευρωβουλετής Μίλτος Κύρκος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ποτάμι με θέμα «Οι γείτονες έχουν νεύρα. Εμείς;».
Παράλληλα κάλεσε του έλληνες πολιτικούς να επισκεφτούν την Τουρκία για να προβάλουν την εικόνα πως η Ελλάδα θέλει τη συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας των γειτόνων της στην ΕΕ. «Να χρησιμοποιηθούν διπλωματικοί δρόμοι και να υπάρξει παρουσία στα media. Ο πρωθυπουργός να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου κάνοντας δηλώσεις από σήμερα» δήλωσε.
Για το προσφυγικό και τις καθυστερήσεις στις δομές, ανέφερε, «μετά από πρόταση του αρμόδιου υπουργού κ. Μουζάλα να συγκροτηθεί μια διακομματική task force, μια επιτροπή εργασίας για να βοηθήσει στην υπέρβαση του προβλήματος απορρόφησης των υπαρχόντων κονδυλίων». Πρότεινε αυτή η ομάδα εργασίας να αποτελείται όχι από βουλευτές ή πολιτευτές αλλά από στελέχη με εμπειρία στη διοίκηση, το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα, να ενισχυθεί από συνδέσμους από όλα τα σχετιζόμενα υπουργεία και να αποκτήσει συνεργασία με την Κομισιόν που αναζητεί τρόπους παρέμβασης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κύρκος, έχει φτάσει πλέον η στιγμή που πρέπει να αντιληφθούμε ότι ενώ η ασφάλεια των κρατών μελών της ΕΕ είναι βαθιά διασυνδεδεμένη, αυτά αντιδρούν έναντι των κοινών απειλών και κινδύνων με ασυντόνιστο και αποσπασματικό τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!