Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Μικρός κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών στα έμβρυα μετά από υποβοηθούμενη γονιμοποίηση
[In]: Μικρός κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών στα έμβρυα μετά από υποβοηθούμενη γονιμοποίηση

[In]: Μικρός κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών στα έμβρυα μετά από υποβοηθούμενη γονιμοποίηση

Αδελαΐδα, Αυστραλία
Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που αποκτούν παιδί με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ίσως είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν απογόνους με γενετικές ανωμαλίες εν συγκρίσει με εκείνες που συλλαμβάνουν φυσιολογικά, υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές.
Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology , έρχονται σε αντίθεση με την εδραιωμένη αντίληψη ότι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών σε όλες τις γυναίκες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας μελέτησαν στοιχεία γεννήσεων από τη Νότια Αυστραλία, της περιόδου 1986-2002. Στη μελέτη συμπεριλήφθησαν περισσότερες από 301.000 γεννήσεις που είχαν προκύψει από φυσιολογική σύλληψη, 2.200 γεννήσεις από εξωσωματική γονιμοποίηση και σχεδόν 1.400 γεννήσεις από ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίων (ICSI).
Μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών, το μέσο ποσοστό γενετικών ελλειμμάτων ήταν 6% για τις γεννήσεις από φυσιολογική σύλληψη, 7% από εξωσωματική γονιμοποίηση και 10% από ICSI.
Αλλά όταν οι ερευνητές κοίταξαν τις γεννήσεις βάσει της μητρικής ηλικίας, τότε προέκυψε μια διαφορετική εικόνα. Τα ποσοστά γενετικών ανωμαλιών κυμαίνονταν από 11% στις γυναίκες που ήταν νεότερες από 30 ετών όταν είχαν κυοφορήσει μετά από ICSI έως 3,6% στις γυναίκες 40 ετών και άνω που είχαν συλλάβει με εξωσωματική γονιμοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!