Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Tο «μυαλό» πίσω από τρεις ηγέτες της Κίνας
[In]: Tο «μυαλό» πίσω από τρεις ηγέτες της Κίνας

[In]: Tο «μυαλό» πίσω από τρεις ηγέτες της Κίνας

Ήταν άριστος φοιτητής την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και δεν τον εντυπωσίασε καθόλου η δημοκρατία. Άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα για να σκαρφαλώσει τα σκαλοπάτια της πολιτικής στο Πεκίνο. Δεν παρέστη στη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι απόψεις και οι συμβουλές του την καθόρισαν.
Οι New York Times παρουσίασαν τον άνθρωπο που συνέβαλε όσο λίγοι στην προσπάθεια της Κίνας να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, τον Γουάνγκ Χουνίνγκ, ικανότατο «στρατηγό», που έχει υπηρετήσει τρεις κινέζους προέδρους από τα παρασκήνια.
Ο 63χρονος Γουάνγκ είναι από τους εξ απορρήτων του Σι. Επί χρόνια υποστηρίζει ότι η Κίνα χρειάζεται ένα ισχυρό, αυταρχικό κράτος, προκειμένου να ανακτήσει το μεγαλείο της ύστερα από έναν αιώνα ταπείνωσης από τις ξένες δυνάμεις. Ο Γουάνγκ βοήθησε τον Σι να οδηγήσει την Κίνα σε μια «νέα εποχή» παγκόσμιας κυριαρχίας, κρατώντας την κοινωνία υπό το στενό έλεγχο του κόμματος.
Οι προσπάθειές του αναγνωρίστηκαν τον περασμένο μήνα όταν εξελέγη στην πανίσχυρη επταμελή Διαρκή Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διατελέσει ποτέ κυβερνήτης επαρχίας ή υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!