Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Ο μελλοντικός ρόλος του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup
[In]: Ο μελλοντικός ρόλος του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup

[In]: Ο μελλοντικός ρόλος του ESM στο επίκεντρο του Eurogroup

Οι πιθανές μελλοντικές αλλαγές στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο για τον γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε.
Το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη βούλησή τους για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του τρέχοντος έτους. «Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος του 2017», δήλωσε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, οι δανειστές αναμένουν από την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, προκειμένου να αποδεσμευθεί η εκκρεμούσα δόση, ύψους 800 εκατ. ευρώ. Όπως υπενθύμισε ανώτερος παράγοντας της ευρωζώνης, τα 800 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμα προς την Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου.
Εξάλλου, η προετοιμασία για τη συμμετοχή της ευρωζώνης στη Σύνοδο του ΔΝΤ που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, είναι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού Eurogroup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!