Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Με… χάκινγκ, στα mail του εισβολέα στις αστικές συγκοινωνίες του Σαν Φρανσίσκο
[In]: Με… χάκινγκ, στα mail του εισβολέα στις αστικές συγκοινωνίες του Σαν Φρανσίσκο

[In]: Με… χάκινγκ, στα mail του εισβολέα στις αστικές συγκοινωνίες του Σαν Φρανσίσκο

“You Hacked, ALL Data Encrypted, Contact For Key([email protected])” έγραφαν τα τερματικά του πληροφοριακού συστήματος των αστικών συγκοινωνιών στο Σαν Φρανσίσκο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η έκδοση εισιτηρίων σταμάτησε επί δύο εικοσιτετράωρα -και κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Εντούτοις, όταν απειλεί κανείς για λύτρα καλό θα είναι να έχει διπλοκλειδώσει την ταχυδρομική του θυρίδα όπου θα γίνει η κατάθεση.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο άγνωστος ακόμα εισβολέας δεν το είχε κάνει ίσως γιατί δεν υπέθεσε ότι θα τολμούσε κανείς να τον χακάρει.
Ο υπεύθυνος για την εισβολή στο σύστημα της Υπηρεσίας Αστικών Συγκοινωνιών του Σαν Φρανσίσκο ισχυρίστηκε ότι έχει υποβάλλει σε ισχυρή κρυπτογράφηση όλα τα αρχεία στο πληροφοριακό της σύστημα. Για να τα αποκρυπτογραφήσει, ζητούσε λύτρα και μάλιστα πολλά: 100 Bitcoin, που αντιστοιχούν σε 73.000 δολάρια.
Ωστόσο, το KrebsOnSecurity.com ένα δημοφιλές σάιτ που καλύπτει θέματα ασφάλειας ειδοποιήθηκε από ειδικό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να αποκτήσει, μη εξουσιοδοτημένη μεν, θεμιτή δε στην προκειμένη περίπτωση, πρόσβαση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφερόταν στα τερματικά της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, στο [email protected]
Ο ίδιος κατάφερε να μπει και σε μια backup θυρίδα e-mail στο [email protected], διαπιστώνοντας με έκπληξη ότι ο ιδιοκτήτης τους χρησιμοποιούσε την ίδια ερώτηση ασφαλείας και την ίδια απάντηση σε αμφότερες τις θυρίδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!