Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: To Λονδίνο δηλώνει «ανέτοιμο» να υποδεχτεί τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης
[In]: To Λονδίνο δηλώνει «ανέτοιμο» να υποδεχτεί τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

[In]: To Λονδίνο δηλώνει «ανέτοιμο» να υποδεχτεί τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Παρά τις αρχικές προσδοκίες της βρετανικής κυβέρνησης η οποία είχε προβλέψει ότι έως το 2021, το Λονδίνο θα μπορεί να υποδεχτεί στους δρόμους του αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης, νέα μελέτη που εκπονήθηκε από τη επιτροπή μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας, αναφέρει πώς κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό, όχι τουλάχιστον πριν το 2030 καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογική υποδομή αλλά ούτε και οι κατάλληλες συνθήκες.
«Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ συζήτηση σχετικά με την άμεση υιοθέτηση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης και υπηρεσιών που βασίζονται στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό. Μια ρεαλιστική πρόβλεψη για την ευρεία υιοθέτηση οχημάτων αντίστοιχης τεχνολογίας θα ήταν το 2030 ή το 2040» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει την μελέτη.
Εκτός από τις δεδομένες ελλείψεις στην απαιτούμενη τεχνολογική υποδομή που θα καθιστούσε εφικτή την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων και οι οποίες θέλουν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν, η επιτροπή μεταφορών επισημαίνει παράλληλα ότι μια πρώιμη υιοθέτηση ενδέχεται να έχει μάλλον αρνητικά, παρά θετικά αποτελέσματα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης του Λονδίνου σε συνάρτηση με την «συμπεριφορά» των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικός συνδυασμός μετατρέποντας τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας σε έκταση ακινητοποιημένων αυτοκινήτων τις ώρες αιχμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!