Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Κομισιόν: Τι αλλάζει στο ΦΠΑ για τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου στην ΕΕ
[In]: Κομισιόν: Τι αλλάζει στο ΦΠΑ για τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου στην ΕΕ

[In]: Κομισιόν: Τι αλλάζει στο ΦΠΑ για τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Πέμπτη σειρά μέτρων για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, με τη φιλοδοξία να συνδράμει τα κράτη μέλη στην ανάσχεση της απώλειας ΦΠΑ από τις αγορές μέσω του διαδικτύου, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σήμερα σε 5 δισ. € ανά έτος.
Οι επιχειρήσεις που πωλούν online δεν θα χρειάζεται στο εξής να αποκτήσουν προφίλ στην εκάστοτε εφορία του κράτους-μέλους όπου πωλούνται προϊόντα τους. Αντ’αυτού, θα εφαρμοστεί το σύστημα απόδοσης ΦΠΑ που υιοθετείται στα app store -ο ΦΠΑ αποδίδεται από την εφορία του πωλητή στα κράτη μέλη που κατοικούν οι αγοραστές των app.
Σε ολόκληρη την Ε.Ε., θα λειτουργεί μια πύλη που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταβολή του ΦΠΑ («One Stop Shop») με σκοπό να μειωθούν σημαντικά τα έξοδα που αφορούν τη συμμόρφωση σε θέματα ΦΠΑ (εξοικονόμηση για τις επιχειρήσεις ύψους 2,3 δισ.€ ανά έτος στο σύνολο της ΕΕ, υπολογίζει η Επιτροπή), δηλαδή η έναρξη στην εφορία κάθε κράτους μέλους που διενεργούνται πωλήσεις.
Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν επίσης ότι ο ΦΠΑ καταβάλλεται στο κράτος μέλος του τελικού καταναλωτή, με αποτέλεσμα τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών εσόδων μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Ακόμα, προβλέπεται να δοθεί στα κράτη μέλη η δυνατότητα να εφαρμόζουν στις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις, όπως ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακές εφημερίδες, το ίδιο ποσοστό ΦΠΑ με αυτό που εφαρμόζεται στα έντυπα ισοδύναμα των δημοσιεύσεων αυτών, καταργώντας επομένως διατάξεις που απέκλειαν τις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις από την φορολογική ευνοϊκή μεταχείριση που προσφέρεται στις παραδοσιακές έντυπες δημοσιεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!