Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Κυβερνητική συνεργασία SPD, Αριστεράς και Πρασίνων;
[In]: Κυβερνητική συνεργασία SPD, Αριστεράς και Πρασίνων;

[In]: Κυβερνητική συνεργασία SPD, Αριστεράς και Πρασίνων;

Διερευνητικές επαφές προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο είχαν στο Βερολίνο Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά.
«Οι συνθήκες για νέες προοπτικές έχουν ωριμάσει», σχολίασε ο σοσιαλδημοκράτης Άξελ Σέφερ, ένας από τους διοργανωτές της χθεσινοβραδινής συνάντησης στη γερμανική πρωτεύουσα. Στόχος είναι, όπως το έθεσε και ο Τόμας Νορντ από την Linke, να διαπιστωθεί εάν ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων (Grüne) και Αριστεράς (Die Linke) είναι «βιώσιμος». Με άλλα λόγια, να διερευνηθεί κατά πόσον τα τρία κόμματα είναι σε θέση να συγκεράσουν τις διαφορές τους και να διαδεχθούν μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τον νυν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό SPD-CDU/CSU.
Γεγονός είναι ότι μεταξύ των τριών κομμάτων υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων σε μια σειρά ήσσονος σημασίας πολιτικών ζητημάτων και κυρίως σε εκείνα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Η Αριστερά απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή του γερμανικού στρατού στο εξωτερικό αλλά και την νυν πολιτική για τη διάσωση της Ελλάδας. Σε αυτά τα συμφραζόμενα και με δεδομένες τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αυτές διαφορές, SPD, Die Linke και Grüne θα επιχειρήσουν να εστιάσουν περισσότερα στα σημεία σύγκλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!