Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Κυπριακό: Κατάθεση χαρτών και πολυμερής εντός Ιανουαρίου
[In]: Κυπριακό: Κατάθεση χαρτών και πολυμερής εντός Ιανουαρίου

[In]: Κυπριακό: Κατάθεση χαρτών και πολυμερής εντός Ιανουαρίου

Μετά από μια μαραθώνια συνάντηση που διήρκησε για τέσσερις περίπου ώρες, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες σε Λευκωσία και Γενεύη.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες στις 9 Ιανουαρίου στη Γενεύη, στις 11 του ίδιου μήνα θα ανταλλάξουν χάρτες και στις 12 θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη.
Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «επαναρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες για το Κυπριακό με εντατικοποιημένη τη μορφή επί όλων των κεφαλαίων με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη «μέχρι τις 9 Ιανουαρίου μεσολαβεί η εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των διαπραγματευτών και των ηγετών, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά, τα οποία υπάρχουν, διαφωνίες που υπάρχουν, (θα γίνει) συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και επί των έξι κεφαλαίων με διασταυρούμενη τη συζήτηση, έτσι ώστε να πετύχουμε περαιτέρω πρόοδο και να φτάσουμε επιτέλους κάποτε σε κάποιο τελικό στάδιο, που θα μας οδηγήσει είτε σε κατ’ ευχήν επιτυχία, είτε, αν δεν υπάρχει το περιθώριο πια, να γνωρίζει ο καθένας την πορεία που θα ακολουθήσει».
Ένα θέλω να επαναλάβω, είπε ο κ. Αναστασιάδης, τη δική μας αποφασιστικότητα και, «από ό,τι έχω διαπιστώσει, και της άλλης πλευράς, επιτέλους να δημιουργηθεί τέτοιο γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε επιτυχή κατάληξη».
Για την διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου σημείωσε ότι θα είναι πολυμερής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!