Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Σε κερδοφορία «γύρισε» στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank
[In]: Σε κερδοφορία «γύρισε» στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank

[In]: Σε κερδοφορία «γύρισε» στο εννεάμηνο του 2016 η Alpha Bank

Αθήνα
Σε κερδοφορία πέρασε η Alpha Bank εμφανίζοντας το γ’ τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 41,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο ανέρχονται στα 22,2 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης των προβλέψεων και της βελτίωσης των αποτελεσμάτων προ προβλέψεων.
Ειδικότερα, οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το γ΄ τρίμηνο 2016 ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 168 μονάδες βάσης. Για το εννεάμηνο, οι προβλέψεις μειώθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, τα μετά φόρων κέρδη σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν στο εννεάμηνο σε 22,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 838,4 εκατ, ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Στο γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 41,2 εκατ ευρώ έναντι ζημιών κατά 16,8 εκατ ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015.
Σε γραπτή του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δ. Μαντζούνης, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επίδοσης μας εντός του 2016».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «επικεντρωνόμεθα στη βελτίωση της ποιότητος του Ενεργητικού, στην ενίσχυση της ρευστότητος, στη διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής μας βάσεως και στην αύξηση της αποδοτικότητος».
«Το γ΄ τρίμηνο του έτους σημειώσαμε πρόοδο στην ενεργό διαχείριση των μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων, στο πλαίσιο των στόχων που συμφωνήθηκαν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τα προσεχή έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!