Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Καθημερινότητα, κατά Μέρκελ, η απώλεια Ίντερνετ για 900.000 Γερμανούς
[In]: Καθημερινότητα, κατά Μέρκελ, η απώλεια Ίντερνετ για 900.000 Γερμανούς

[In]: Καθημερινότητα, κατά Μέρκελ, η απώλεια Ίντερνετ για 900.000 Γερμανούς

Εννιακόσιες χιλιάδες συνδρομητές της Deutsche Telekom δεν είχαν κατά διαστήματα πρόσβαση στο Ίντερνετ την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, γεγονός που αποδίδεται σε επιχείρηση αγνώστων να καταλάβουν και να ελέγξουν τους δρομολογητές τους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίθεσης στο Διαδίκτυο.
Η BSI, αρμόδια για θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων γερμανική υπηρεσία, αναγνώρισε ότι η επίθεση είχε ως στόχο και τις δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εντούτοις «απέτυχε επειδή αποδείχτηκαν αποτελεσματικά τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί», μεταδίδει το Reuters.
Από την Deutsche Telekom, ο επικεφαλής για τα θέματα ασφάλειας, Thomas Thchersich μίλησε για προσπάθεια να αποτελέσουν οι πειραγμένοι router των συνδέσεων DSL μέρος ενός botnet που θα έστελνε εσκεμμένα κίνηση ό,που το κατευθύνουν οι άγνωστοι χειριστές του για να καταλύσουν δικτυακούς τόπους ή να καταστήσουν απροσπέλαστες διάφορες υπηρεσίες. Στην προσπάθεια κατάληψης αξιοποιήθηκε και το malware “Mirai”.
  • Τι εστί botnet; Είναι το PC μου ζόμπι; Ως botnet ορίζεται ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο ελέγχεται εξ αποστάσεως από τον λεγόμενο botmaster χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των κατόχων των μεμονωμένων υπολογιστών. Οι υπολογιστές που είναι μέλη του δικτύου αυτού ονομάζονται ζόμπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!