Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Κατάσχεση εκατομμυρίων πλαστών φαρμάκων από την Interpol
[In]: Κατάσχεση εκατομμυρίων πλαστών φαρμάκων από την Interpol

[In]: Κατάσχεση εκατομμυρίων πλαστών φαρμάκων από την Interpol

Εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων κατάσχεσε η Interpol κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχου παράνομων διαδικτυακών φαρμακείων. Έγιναν 400 συλλήψεις, παγκοσμίως, ενώ η αξία των δυνητικά επικίνδυνων σκευασμάτων ξεπερνά τα 51 εκατομμύρια δολάρια.
Στην επιχείρηση Pangea X έλαβαν μέρος 197 αστυνομικοί, τελωνειακοί και υγειονομικοί υπάλληλοι από 123 χώρες και κατασχέθηκαν 25 εκατομμύρια παράνομα και παραποιημένα φάρμακα. Επίσης, έκλεισαν 3.584 site, ενώ ανεστάλησαν πάνω από 3.000 ηλεκτρονικές διαφημίσεις για παράνομες δραστικές ουσίες.
Μεταξύ των παρανόμων και πλαστών φαρμάκων που κατασχέθηκαν ήταν συμπληρώματα διατροφής, αναλγητικά, φάρμακα για την επιληψία, χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία, αντιψυχωσικά και προϊόντα διατροφής.
Εκτός των παράπανω η επιχείρηση Pangea X στόχο είχε και τον έλεγχο και την κατάσχεση παράνομων ιατρικών συσκευών, όπως εμφυτεύματα, οδοντιατρικές συσκευές, προφυλακτικά, σύριγγες, ιατρικές δοκιμαστικές ταινίες και χειρουργικός εξοπλισμός. Η αξία των παράνομων ιατρικών συσκευών που κατασχέθηκαν αγγίζει τα 500.000 δολάρια.
Μαίρη Μπιμπή

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!