Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 22 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Η καλοκαιρινή Αθήνα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό
[In]: Η καλοκαιρινή Αθήνα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό

[In]: Η καλοκαιρινή Αθήνα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό

Η θερινή ραστώνη μαγεύει τους κινηματογραφιστές. Η Αθήνα γίνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού μία πόλη διαφορετική μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.
Οι θερμοκρασίες υψηλές, ο κόσμος ελάχιστος, η πρωτεύουσα ένα no man’s land. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους κινηματογραφιστές που φαντάζονται την Αθήνα ο καθένας με τον τρόπο του: άλλος σκληρή, άλλος ρομαντική, άλλος χωρίς καμία αυταπάτη.

Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου
(1991)
Μία γυναικεία φιγούρα σ’ ένα φωτισμένο παράθυρο, δυο ματιές στο άδειο βαγόνι του ηλεκτρικού, μια άγνωστη αντρική φωνή απ΄ το τηλέφωνο, ξεκινούν μια ανθρώπινη σχέση. Τρεις ιστορίες ζωής στην αυγουστιάτικη Αθήνα που τις συνδέει η μοναξιά, η ανάγκη για επαφή και η πανσέληνος… Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι…
Tungsten (2011)
Στην Αθήνα της κρίσης δύο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένας μετανιωμένος άνδρας ψάχνουν να διορθώσουν τα λάθη τους και έρχονται σε σύγκρουση με τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, την ώρα που η Αθήνα «υποφέρει» από γενικό μπλακ-άουτ.Μία πιο σκληρή και ρεαλιστική παρουσίαση της πρωτεύουσας σε μία ταινία με μεγάλα κοντράστ που χρησιμοποιεί ως συμβολισμό τον ρεαλισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!