Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: To Ιράν καταγγέλλει παραβίαση της συμφωνίας με την παράταση των κυρώσεων από ΗΠΑ
[In]: To Ιράν καταγγέλλει παραβίαση της συμφωνίας με την παράταση των κυρώσεων από ΗΠΑ

[In]: To Ιράν καταγγέλλει παραβίαση της συμφωνίας με την παράταση των κυρώσεων από ΗΠΑ

Τεχεράνη
Η Τεχεράνη διαμαρτύρεται πως η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να παρατείνει κατά 10 χρόνια τις υφιστάμενες κυρώσεις σε βάρος της παραβιάζει την ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τους «Έξι». Από την πλευρά της Ουάσινγκτον, αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως η παράταση δεν παραβιάζει τη συμφωνία επειδή δεν συνιστά νέα επιβολή κυρώσεων.
Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μπαχράμ Γασεμί, ανέφερε πως «η παράταση των κυρώσεων από το αμερικανικό Κογκρέσο αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας. Θα το αναφέρουμε στην επιτροπή του Ιράν που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της εφαρμογής της συμφωνίας».
Γερουσιαστές και αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν από την πλευρά του επεσήμαναν ότι η ανανέωση των υφιστάμενων κυρώσεων εναντίον του Ιράν, που εγκρίθηκε ομόφωνα την Πέμπτη, δεν παραβιάζουν τη συμφωνία, η οποία προβλέπει τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων εναντίον της.
«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να τηρεί τις διεθνείς της συμφωνίες (…) ο αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να αποτρέψει τέτοια μέτρα», πρόσθεσε ο Γασεμί.
Οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αν δεν ανανεωθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!