Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Υπ.Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%
[In]: Υπ.Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%

[In]: Υπ.Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%

Αθήνα
«Για μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσιεύματα, μέσω ανακοίνωσης με τίτλο «η αλήθεια για τις νέες συντάξεις».
«Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων. Είναι χαμηλές, αυτές που μπορεί να καταβάλει σήμερα το πτωχευμένο από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού κράτος μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:
«Τις έχουμε συνδέσει όμως με ‘ρήτρα ανάπτυξης’ με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων».
Υπογραμμίζεται δε ότι «επιδιώκουμε δε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το εργασιακό και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της λιτότητας».
«Η αλήθεια για τις νεές συντάξεις»
Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η αλήθεια έχει ως εξής»:
  • «Η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των ταμείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!