Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Ηλεκτρονικό δέρμα προβάλλει το καρδιογράφημα επάνω στο χέρι

[In]: Ηλεκτρονικό δέρμα προβάλλει το καρδιογράφημα επάνω στο χέρι

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δυνατότητα να «φοράτε» την καρδιά σας στο… χέρι σας; Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μια υπέρλεπτη συσκευή που μοιάζει με ηλεκτρονικό δέρμα το οποίο τοποθετείται στο επάνω μέρος του χεριού και επάνω του… μεταδίδεται ο καρδιακός παλμός.
Συγκεκριμένα, επάνω στο e-δέρμα εμφανίζεται το ηλεκτροκαρδιογράφημα του ασθενούς το οποίο αποτυπώνει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς – για τη δημιουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος τα δεδομένα συλλέγονται από έναν πολύ λεπτό, εύκαμπτο αισθητήρα. Μάλιστα το κομμάτι του ηλεκτρονικού δέρματος μπορεί, αν τεντωθεί, να μεγαλώσει σε μήκος ως και κατά 45%, γεγονός που του επιτρέπει να προσαρμόζεται στις κινήσεις του σώματος.
Η νέα hi-tech συσκευή αναπτύχθηκε από ειδικούς του πανεπιστημίου του Τόκιο και της ιαπωνικής εταιρείας Dai Nippon Printing. Αποτελείται από μια συστοιχία 16Χ24 micro LEDs η οποία μπορεί να παραγάγει πολύπλοκες, κινούμενες εικόνες. Η νέα αυτή έκδοση της συσκευής είναι πολύ πιο βελτιωμένη από την προηγούμενη η οποία μπορούσε να εμφανίσει ένα μόνο ψηφίο ή γράμμα.
Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι αυτό το καρδιογράφημα που… φοριέται στο δέρμα και αποκαλύπτει σημαντικές ιατρικές πληροφορίες είναι πολύ πιο εύχρηστο για κάποια άτομα, και κυρίως για εκείνα που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την τεχνολογία και τα «έξυπνα κινητά».
«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χέρια τους πολύ πιο συχνά από ό,τι τα smartphones» ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τόκιο, Τακάο Σομέγια, που παρουσίασε τη συσκευή στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) το οποίο έλαβε χώρα από τις 15 ως τις 19 Φεβρουαρίου στο Οστιν του Τέξας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!