Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Η εικόνα των διεθνών αγορών
[In]: Η εικόνα των διεθνών αγορών

[In]: Η εικόνα των διεθνών αγορών

Διατηρείται η διάθεση για ανάληψη κινδύνου στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, έντονη διαφοροποίηση σημειώθηκε στις επιδόσεις των κλάδων μετοχών στις ΗΠΑ χθες λόγω εκτιμήσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει στην προοπτική της κερδοφορίας εταιρειών το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-0,1%, εκτίμηση: -0,4%, Σεπτέμβριος: 1,4%) με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν σε ετήσια βάση τη μικρότερη άνοδο (3,7%) των τελευταίων έξι μηνών. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-0,8%) μικρότερη σε σχέση με την αρχική εκτίμηση (-1,2%, Σεπτέμβριος: 2,4%).
Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην Ευρωζώνη παρουσίασε το Δεκέμβριο υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (31,1, εκτίμηση: 33,4, Νοέμβριος: 34), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (26,3). Στη χθεσινή τους συνάντηση η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας (May) και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. (Juncker) δεν κατέληξαν σε συμφωνία αναφορικά με τη διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. εξαιτίας της διαφωνίας για το καθεστώς που θα επιτρέπει στη Β. Ιρλανδία τη συμμετοχή της στην κοινή αγορά.
Ο δείκτης υπηρεσιών Caixin PMI στην Κίνα παρουσίασε το Νοέμβριο άνοδο (51,9, Οκτώβριος: 51,2) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, παραμένοντας σε επίπεδο που καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα.
Στην Ευρωζώνη και στη Μ. Βρετανία ανακοινώνεται ο δείκτης υπηρεσιών PMI για το μήνα Νοέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!