Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Ικανές οι μηχανές να τηρούν πρακτικά ομιλιών, ανίκανες να τα κατανοούν
[In]: Ικανές οι μηχανές να τηρούν πρακτικά ομιλιών, ανίκανες να τα κατανοούν

[In]: Ικανές οι μηχανές να τηρούν πρακτικά ομιλιών, ανίκανες να τα κατανοούν

Επιστήμονες στο τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Έρευνας της Microsoft Corp. ανέπτυξαν ένα σύστημα αναγνώρισης ομιλίας, το οποίο κάνει, στον ίδιο ή μικρότερο βαθμό, τα λάθη που θα έκανε ένας άνθρωπος στη μεταφορά μιας συνομιλίας.
Το σύστημά τους αναγνώρισε την συντριπτική πλειονότητα των λέξεων κατά τη συζήτηση δύο αγνώστων σε προκαθορισμένο θέμα καθώς και στη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ μελών μιας οικογένειας χωρίς προκαθορισμένο θέμα. Στη πρώτη φάση του τεστ NIST 2000 (Switchboard), ένας άνθρωπος θα έκανε λάθη στο 5,9% του συνόλου των λέξεων και στη δεύτερη, πιο απαιτητική φάση (CallHome), τα λάθη θα ήταν περισσότερα (11,3%).
Το σύστημα των επιστημόνων της ομάδας Artificial Intelligence and Research της Microsoft δεν θα έκανε περισσότερα λάθη από τους ανθρώπους, αποδεικνύουν σε μελέτη που δημοσιεύεται στο arXiv.org τα μέλη της ομάδας στη Microsoft.
Σύμφωνα με τον Chief Speech Scientist της εταιρείας, Xuedong Huang, πρόκειται για «ιστορικό επίτευγμα», αφού ένας υπολογιστής καθίσταται ικανός να αναγνωρίσει τις λέξεις σε μια συζήτηση όσο καλά θα το έκανε και ένας άνθρωπος.
Ενθουσιασμένος δηλώνει και ο επικεφαλής της ομάδας έρευνας, Harry Shum, ο οποίος δήλωσε ότι δεν φανταζόταν «ότι κάτι τέτοιο είναι καν εφικτό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!