Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων
[In]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων

[In]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων

Αθήνα
Θετικό είναι το πρώτο δείγμα γραφής των τραπεζών στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο παρακολούθησης των επιδόσεών τους από τις εποπτικές αρχές.
Όπως προκύπτει από την πρώτη έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures) στο τέλος Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 1% στα 106 δισ. ευρώ από 106,9 δισ. ευρώ στο τέλος του α’ εξαμήνου της φετινής χρονιάς.
  • Η έκθεση της ΤτΕ

Ο δείκτης NPE, στον οποίο περιλαμβάνονται δάνεια με καθυστέρηση άνω των τριών μηνών, ρυθμισμένα δάνεια που δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ομαλούς αποπληρωμής μετά την διευθέτησή τους, αλλά και δάνεια που παρουσιάζουν κίνδυνο να καταστούν μη εξυπηρετήσιμα, διαμορφώθηκε στο 51%, πιάνοντας ακριβώς το στόχο της συγκεκριμένης περιόδου.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (Non Performing Loans – NPL), δηλαδή όσα εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών μηνών, διαμορφώθηκαν στα 79,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό – στόχο των 78,1%.
Αντίστοιχα, ο δείκτης NPL παρέμεινε σταθερός στο 38%, υπολειπόμενος κατά 1% σε σχέση με το στόχο του 37% που είχε τεθεί για τη συγκεκριμένη περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!