Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Guardian: H πραγματική ανάκαμψη για την Ελλάδα παραμένει άπιαστη
[In]: Guardian: H πραγματική ανάκαμψη για την Ελλάδα παραμένει άπιαστη

[In]: Guardian: H πραγματική ανάκαμψη για την Ελλάδα παραμένει άπιαστη

Ανάλυση στις χώρες που χρειάστηκαν διάσωση ή έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό το σημείο επιχειρεί η εφημερίδα Guardian.
Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία αλλά και Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του άρθρου που υπογράφει η Jennifer Rankin.
Ελλάδα
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην ελληνική οικονομία μπορεί να δει κανείς ότι τα πράγματα είναι σε καλύτερη κατάσταση: τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή τους και οι Έλληνες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Αλλά μία πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι η χώρα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και ότι η οικονομία της έχει συρρικνωθεί κατά 25%.
Πάνω από το ένα πέμπτο όσων είναι σε ηλικία εργασίας και 45% των νέων δεν έχουν αυτή τη στιγμή δουλειά. Το τεράστιο χρέος της Ελλάδας δυσκολεύει την οικονομία, ενώ οι απαιτήσεις των πιστωτών για υψηλά πλεονάσματα θεωρούνται μη ρεαλιστικά από πολλούς ειδικούς. Παρά τις ελπίδες για φως στο τούνελ της λιτότητας, φαίνεται ότι η πραγματική ανάκαμψη παραμένει άπιαστη.
Πορτογαλία
Καθώς αφήνει πίσω της την επώδυνη ανάμνηση της διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ το 2011, η Πορτογαλία είναι κοντά στην ταχύτερη οικονομική επέκταση των τελευταίων δύο δεκαετιών. Για την κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, η οικονομική επιτυχία ήρθε μετά την απελευθέρωση από την λιτότητα που επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, από το 2011 έως το 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!