Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Η Google απέλυσε τον υπάλληλο που έγραψε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες
[In]: Η Google απέλυσε τον υπάλληλο που έγραψε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες

[In]: Η Google απέλυσε τον υπάλληλο που έγραψε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες

Καλιφόρνια
Υπάλληλος της Google που έγραψε ένα αμφιλεγόμενο υπόμνημα και θεωρήθηκε ότι περιέχει σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες, απολύθηκε, σύμφωνα με το BBC.
Το υπόμνημα, το οποίο έλαβε μεγάλες διαστάσεις διεθνώς και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της Google, όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής Σουντάρ Πιχάι σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους, ενώ άμεσα το κατέκρινε και ο επικεφαλής ζητημάτων διαφορετικότητας του τεχνολογικού κολοσσού.
Το εν λόγω υπόμνημα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ικανότητες ανδρών και γυναικών διαφέρουν βιολογικά και αυτές οι διαφορές εξηγούν γιατί δεν βλέπουμε τον ίδιο αριθμό γυναικών σε ηγετικές θέσεις ή σε θέσεις τεχνολογίας, με αυτόν των ανδρών.
Ο συγγραφέας του υπομνήματος, τεχνικός λογισμικού, είπε επίσης ότι γενικά οι γυναίκες προτιμούν εργασία σε κοινωνικούς ή καλλιτεχνικούς τομείς, καθώς και ότι «πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα υπονοούν σεξισμό».
Παρά το γεγονός ότι οι πεποιθήσεις του υπαλλήλου, το όνομα του οποίου η Google δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα, βρήκαν αρκετούς υποστηρικτές, ο Σουντάρ Πιχάι τόνισε ότι τα όσα ειπώθηκαν ξεπέρασαν τα όρια, καθώς «αναπτύσσουν επικίνδυνα φυλετικά στερεότυπα στο εργασιακό μας περιβάλλον».
Παράλληλα, στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους, ο γενικός διευθυντής έκανε λόγο για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στη Google, ενώ υπογράμμισε ότι όλα όσα γράφηκαν στο υπόμνημα αξίζει να μπουν σε δημόσιο διάλογο, άσχετα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων διαφωνεί με αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!