Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, πρώτη θα ήταν η ακροδεξιά
[In]: Αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, πρώτη θα ήταν η ακροδεξιά

[In]: Αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, πρώτη θα ήταν η ακροδεξιά

Βιέννη
Η Βιέννη προσπαθεί ακόμη να στήσει ξανά τις επαναληπτικές κάλπες για την εκλογή του προέδρου, και την απασχολούν προς το παρόν λιγότερο οι επόμενες κοινοβουλευτικές κάλπες (θεωρητικά, στο δεύτερο μισό του 2018). Δύο δημοσκοπήσεις όμως αποτυπώνουν το κλίμα στο εκλογικό σώμα, και δείχνουν πως αν οι Αυστριακοί ψήφιζαν τώρα για Βουλή και κυβέρνηση, πρώτο κόμμα θα έβγαινε το ακροδεξιό FPÖ -έστω κι αν ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος είναι πολύ δημοφιλέστερος του αρχηγού της ακροδεξιάς.
Στις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (του Market για την Standard και της Unique για το Profil), πρώτη δύναμη με 32% στην πρώτη και 34% στη δεύτερη εμφανίζεται το ακροδεξιό FPÖ.
Στη δεύτερη θέση (με 25% στη πρώτη και 28% στη δεύτερη) εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) του νυν καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν. Οι συγκυβερνώντες του κεντροδεξιού ÖVP εμφανίζονται επίσης να μην έχουν ανακτήσει δυνάμεις, στο 18% και 21% αντίστοιχα.
Οι Πράσινοι εμφανίζονται και στις δύο δημοσκοπήσεις στο 12% ενώ οι Φιλελεύθεροι του NEOS στο 7% και στο 6%.
Αντίστροφη ωστόσο είναι η δυναμική όσον αφορά τα πρόσωπα, με τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Κερν να είναι μαρκάν ισχυρότερος των υπόλοιπων κομματικών αρχηγών, και μάλιστα με διπλάσια δημοφιλία του αρχηγού του FPÖ Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!