Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στους λαϊκιστές;
[In]: Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στους λαϊκιστές;

[In]: Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στους λαϊκιστές;

Το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία έχει πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα, ενδεχομένως και επικράτηση, στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2017. Το ίδιο ισχύει και για το ισλαμοφοβικό PVV του Γκέρτ Βίλτνερς ενόψει των ολλανδικών εκλογών την επόμενη χρονιά. Παρόμοια εικόνα και στην Αυστρία, όπου ο υποψήφιος Νόμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) διεκδικεί με αξιώσεις την ερχόμενη Κυριακή την προεδρία της χώρας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017 έχει αυξήσει τη δύναμή του στο 13%.
Για να απαντήσει στο ερώτημα για ποιους λόγους όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι στρέφονται σε λαϊκιστικά ή ακροδεξιά κόμματα το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann πραγματοποίησε τον περασμένο Αύγουστο έρευνα σε όλες τις χώρεςßμέλη της ΕΕ σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σχεδόν 15.000 ατόμων. Το συμπέρασμα της έρευνας Europinions είναι σαφές: ο φόβος των Ευρωπαίων μπροστά στην παγκοσμιοποίηση τους ωθεί σε λαϊκιστικά κόμματα.
Απειλή η παγκοσμιοποίηση για το 45% των Ευρωπαίων
Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 9 χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ολλανδία και Ισπανία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!