Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Το γιαούρτι «φύλακας-άγγελος» της καρδιαγγειακής μας υγείας
[In]: Το γιαούρτι «φύλακας-άγγελος» της καρδιαγγειακής μας υγείας

[In]: Το γιαούρτι «φύλακας-άγγελος» της καρδιαγγειακής μας υγείας

Η αυξημένη κατανάλωση γιαουρτιού φαίνεται να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες και τις γυναίκες που πάσχουν από υπέρταση, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Hypertension .

Η υπέρταση θεωρείται μείζονας παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση καρδιαγγειακής νόσου. Και αρκετές μελέτες έχουν ήδη τεκμηριώσει τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στην καρδιαγγειακή υγεία. Αλλά το γιαούρτι μπορεί να έχει ανεξάρτητη σχέση με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ως γνωστόν η υπέρταση επηρεάζει περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως και συντελεί σε σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα. Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει σχετιστεί με θετικές επιδράσεις στην υπέρταση, τον διαβήτη τύπου 2 και την ινσουλινοαντίσταση.

Στην παρούσα μελέτη, έγινε ανάλυση στοιχείων για πάνω από 55.000 γυναίκες (30-55 ετών) με υπέρταση που είχαν πάρει μέρος στην έρευνα Nurses’ Health Study και για 18.000 άνδρες (40-75 ετών) που είχαν λάβει μέρος στην έρευνα Health Professionals Follow-Up Study.

Στην Nurses’ Health Study οι συμμετέχουσες είχαν συμπληρώσει ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο το 1980 για τις διατροφικές τους συνήθειες το 1979. Επίσης είχαν αναφέρει τυχόν ιατρικά προβλήματα, όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και επαναγγείωση. Ακόμα είχαν δώσει την άδεια τους στους ερευνητές για πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο.

Η υψηλή κατανάλωση γιαουρτιών συσχετίστηκε με 30% μείωση του κινδύνου εμφράγματος μυοκαρδίου στις γυναίκες και κατά 19% στους άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!