Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Γερμανία: Εντείνονται οι διεργασίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα»
[In]: Γερμανία: Εντείνονται οι διεργασίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα»

[In]: Γερμανία: Εντείνονται οι διεργασίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα»

Η αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα» έχει ξεκινήσει στη Γερμανία με τις διεργασίες μεταξύ των υποψήφιων κομμάτων για συνεργασία να εντείνονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» , ο Μάρτιν Σουλτς αρνείται να χαρακτηρίσει «Τζαμάικα» την κυβέρνηση της Γερμανίας που προσπαθούν να στήσουν η δεξιά Χριστιανική Ενωση με τους Φιλελευθέρους και τους Πράσινους.
«Η Τζαμάικα είναι μια θαυμάσια χώρα και οι Τζαμαϊκανοί είναι πρωτίστως γνωστοί για την ταχύτητά τους» έλεγε χθες ο Σουλτς. Αντίθετα, οι διερευνητικές διαβουλεύσεις των τεσσάρων κομμάτων κύλησαν μέχρι τώρα με ρυθμό χελώνας. Οι διαφορές παραμένουν πολλές και ο χρόνος τελειώνει. Η Ανγκελα Μέρκελ έθεσε προθεσμία για συμφωνία μέχρι αύριο το βράδυ.
«Υπάρχουν ακόμα κάποια κομβικά ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία» παραδέχτηκε χθες ο κοινοβουλευτικός ηγέτης της Χριστιανικής Ενωσης Φόλκερ Κάουντερ, όπως οι οικογένειες των προσφύγων και η προστασία του κλίματος. «Αλλά με καλή θέληση μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία» εκτίμησε. Είναι το δεξί χέρι της Μέρκελ, η οποία ενδιαφέρεται διακαώς να πετύχει το εγχείρημα της «Τζαμάικας» προκειμένου να εκλεγεί για τέταρτη φορά καγκελάριος της Γερμανίας. Πρόβλημα για τη συνεργασία με τους Πράσινους δεν έχει, θα μπορούσε να συνεργαστεί και το 2013.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!