Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Γαβρόγλου: Η αριστεία είναι εγωκεντρική
[In]: Γαβρόγλου: Η αριστεία είναι εγωκεντρική

[In]: Γαβρόγλου: Η αριστεία είναι εγωκεντρική

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» τονίζει πως η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ «για πρώτη φορά στηριζόταν σε πράγματα που έχουμε κάνει», τα οποία και αποτελούν τμήμα ενός συνολικού σχεδίου στην ολοκλήρωση του οποίου πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα διότι, διαφορετικά, «όσα έχουμε κάνει θα μείνουν στον αέρα».
Εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα είναι πολύ δύσκολη γιατί «θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα σταθεροί πως το μονοπάτι που έχουμε χαράξει -σε ένα πλαίσιο συνεννόησης με τους θεσμούς- είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».
Ερωτηθείς για το θέμα των αντιγραφών από φοιτητές στην Πάτρα, τάχθηκε υπέρ της τήρησης της απόφασης που έλαβε η διοίκηση του πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι το όλο ζήτημα των αντιγραφών στα ΑΕΙ πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης για να αναδειχθούν λύσεις. Σημείωσε ότι δόθηκε μάχη για να υπάρχουν εργασίες αντί εξετάσεων «και τώρα πάει να υπονομευτεί μια εξαιρετικά θεσμική κατάσταση».
«Η αριστεία είναι εγωκεντρική»
Σε ό,τι αφορά δε το ζήτημα «αριστεία ή διάκριση» τάχθηκε υπέρ της διάκρισης διότι «σημαίνει συλλογικότητα, διακρίνεται η τάξη μας, η ομάδα μας, η μια εργασία που κάναμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!