Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Η γαλλική RTE εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ
[In]: Η γαλλική RTE εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ

[In]: Η γαλλική RTE εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ

Αθήνα
Ο γαλλικός διαχειριστής για την ηλεκτρική ενέργεια, η RTE, θυγατρική της κρατικής EDF εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ αυτό το μήνα, δήλωσε την Δευτέρα σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
Η RTE, η κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), και η ιταλική Terna έχουν προεπιλεγεί από την ΔΕΗ για την υποβολή προσφοράς για το 24% του ΑΔΜΗΕ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της RTE, Francois Brottes, δήλωσε ότι η RTE είναι υποψήφιος επενδυτής, αλλά δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημη προσφορά, καθώς περιμένει επιπλέον πληροφόρηση από την ελληνική εταιρία.
Η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές, είπε.
«Δεν έχουμε την πρόθεση να ξοδέψουμε χρήματα για να χάσουμε χρήματα, μόνο και μόνο για να το κάνουμε πρώτοι. Πρέπει να έχουμε κέρδος» είπε.
Ο Brottes πρόσθεσε ότι αν και οι διεθνείς επενδύσεις ίσως να μην είναι υπερβολικά επικερδείς από την αρχή, θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια κερδοφορίας.
Σε αντίθεση με την Terna, που είναι ηγέτης στην Ιταλία, και την κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), που έχει δημιουργήσει εκτεταμένο δίκτυο στη Μεσόγειο μέσω μειοψηφικών συμμετοχών στην πορτογαλική REN και στο μέτοχο της Terna, την CDP Reti, η RTE δεν έχει συμμετοχές σε εταιρίες στην περιοχή, σημειώνει το πρακτορείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!